יסודות היין… שיעור ראשון.

תוכן עניינים

שלום לכל השתיינים שלנו…

אנחנו הולכים לדבר על יסודות היין ולמה כל יין אחד שונה מאחר.

באופן כללי אנחנו יכולים בעצם לחלק את טעם היין לשישה סוגים שונים, הראשון הוא חומציות, חומציות היא אחת מהסיבות שבגללן אנו שותים יין.

אוכל זה ההיבט המרענן של היין זה עוזר לחתוך שומנים ואז מכין את החך שלנו לביס הבא.

סוג שלישי זה שיש לנו מתיקות או חוסר מתיקות(מרירות) יין שאינו מתוק כלל ייקרא יבש. יובש ניתן להדגיש על ידי חומציות גבוהה, זה יכול גם להיות מודגש

על ידי טאנין שזה הסוג השלישי טאנין זה עוד מרכיב של טעם היין והוא בדרך כלל מורגש רק ביינות אדומים. טאנין הוא מרכיב עצי שקיים בקליפות ענבים, גבעולים וזרעים. אם להדמות את זה למשהו, למשל הקליפה על הבוטנים דומה לעפיצות ויובש. זה גם עוזר לספק מבנה ליין וזה גם סיבה מדוע יינות אדומים יכולים להתיישן. הוא גם חומר משמר טבעי!

 סוג נוסף זה הפירותיות, פירותיות היא פשוט מדד עד כמה הפרי עז בטעמים.זה 

פונקציה של בשלות ואפשר לדמיין יין בשל מאוד בערך כמו בננה בשלה מאוד בעלת טעם עשיר מאוד.טעמי פירות עזים ביין למשל  זה כמו בננה ירוקה כלומר שזה קצת יותר טאנין ופחות עשיר.

 המרכיב הבא של טעם יין הוא מופשט זה לא טעמים של פירות אלא דברים כמו פרחים, אדמה

ופטריות.

עם ההיבטים הטכניים של היין למשל יש לנו תבליני אפייה חומים של וניל וקוקוס

או דברים כאלה שקשור אליהם יישון היין והאלון לא כולם עם טעמי פירות שאנו מקשרים איתם עם יין ולבסוף יש לנו אלכוהול. אלכוהול הוא הסיבה שיש לנו קצף(והסיבה שאנחנו שותים מלא יין) . אנחנו שותים יין אבל אלכוהול משמש גם להרים את הארומטיות של היין עד לאף שלנו. האלכוהול מתאדה ומביא חלק מהפרי

וניחוחות שאינם מזון שכבר דיברנו עליהם. האוויר מאפשר לנו להריח את היין אם ליין

יש יותר מדי אלכוהול אז יהיה ריח חם או שהוא יישרוף באף. אם אפילו עלול לשרוף בגרון.

איזון, איזון הכוונה ביין זה שכל אחד  מששת הטעמים הללו לא נראה בולט מדי וזה עניין חשוב מאוד בעת הערכת איכות היין. יין שהוא באיכות טובה בדרך כלל מתקשר לחוסר איזון.

למה טעם היין שונה מהאחר? ארבע גורמים שונים יוצרים הבדל מדוע ליין אחד יהיה טעם שונה מהאחר.

הראשון הוא אופי הענב או זני הענבים. השני קשור למאפיינים שבו אותם ענבים או זני ענבים גדלים. השלישי אפשר להגיד שזה אופי הבציר או במילים אחרות מה היה מזג האוויר באותה שנה. הרביעית קשור לסגנון של היינן.

שלושת הדברים הראשונים קשורים לחומר הגלם שהיינן צריך.

הרביעי הוא סגנון של היינן וזה בעצם השלם.

כל יין מתחיל כמתוק כמו מיץ ענבים בפועל.אפשר להוסיף שמרים כדי לעזור לתסיסה כי מה שקורה על פי נוסחה פשוטה מאוד: אוכל וסוכר שווה תוצר לוואי שמייצר אלכוהול ופחמן.

יינות אדומים דו תחמוצתיים מותססים בדרך כלל עם הקליפות במגע עם המיץ

ולמרות שכל המיץ מתחיל לנקות את הקליפות זה נותן גוון ולכן אנו מקבלים יין אדום.

ביינות לבנים מצד שני בדרך כלל נוותר על הקליפות. 

אהבתם את הכתבה? נשמח לשמוע את הביקורת שלכם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

בישולים ומשקאות

אתם מכורים אליו, ואין יום שאתם עוברים בלעדיו אבל מה אתם יודעים עליו? כל מה שצריך לדעת על קפה

קפה הוא המשקה הפופולרי ביותר בעולם, וכיום בתי הקפה מהווים מוקד חברתי מרכזי. המילה "קפה" באה מהערבית "קהווה", העשויה לנבוע מהפרשה ה"קהווה "או הקפה" כפ-ווה

קרא עוד »

אודות קול מגזין:

פורטל התוכן של קול מגזין מספר תכנים חדשים ועדכניים מדי יום! אנחנו מעלים לאתר כתבות בנושאים מגוונים. כאן תוכלו למצוא תוכן עשיר ומתעדכנים בנושאים כמו עסקים, קריירה, לימודים, לייף סטייל, אטרקציות ועוד! אל תשכרו להירשם לרשימת הדיוור שלנו כדי לקבל עדכונים שוטפים:

הרשמו לניוזלטר שלנו!

דילוג לתוכן